REPÜLŐORVOS.HU   Az egészségi alkalmasság kritériumait az ÚJ REPÜLŐORVOSI JOGSZABÁLY, , valamint A BIZOTTSÁG 1178/2011/EU RENDELETE (2011. november 3.), és az European Aviation Safety Agency Acceptable Means of Compliance and Guidance Material to Part-MED1 tartalmazza.

Amennyiben valamilyen, - az egészséggel kapcsolatos - problémája van, kérem a jogszabályok és a követelmények tanulmányozását.

Természetesen ha bizonytalan a válaszban, írhat a melles@omfi.hu címre.

Néhány megbetegedés - például epilepszia, insulin dependens cukorbetegség, klaustrofóbia, súlyos szívritmuszavar a hivatásos repülést kizáró betegségek. Szemüveggel vagy kontaktlencsével lehet repülni, de a vizsgálatra a szemüveget illetve lencsét el kell hozni. Érdemes a kontaktlencsét otthon kivenni, hogy a szemüveg nélküli látóélességet is ellenőrizhessük. A színtévesztő jelölt bizonyos korlátozással alkalmas lehet sportrepülésre. Ne aggódjon, repülőorvosi véleményezésünk igen liberális: repülőorvosi alkalmassága úgy lesz elbírálva, mint Nyugat-Európában vagy Amerikában!

Remélem, e tájékoztatóból egy kis bíztatást és legfontosabb kérdéseire választ kapott. Ha még bizonytalan valamiben, vagy speciális problémája van, érdeklődjön a Fórumban, vagy Dr. Melles Imre főorvosnál a 06 30 246-7646-es közvetlen telefonon.

Letöltések:Az egészségi alkalmasság kritériumait a ÚJ REPÜLŐORVOSI JOGSZABÁLY

A BIZOTTSÁG 1178/2011/EU RENDELETE (2011. november 3.)

European Aviation Safety Agency Acceptable Means of Compliance and Guidance Material to Part-MED1

Az oldalon található anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak,
minden jog fenntartva!

© (2008 - ) dr. Melles Imre
Impresszum